Kundalini Yoga

Wekelijks bezoek ik de prachtige sfeervolle studio van Constance voor een Kundalini yogales. Ik vind het een fijn moment van ‘naar binnen keren’ met kalme innerlijke stilte voor mijn zelf. De les, die goed is voorbereid, begint met een warming up, een mantra en daarna volgt een kriya die enkele weken wordt herhaald. De les wordt afgesloten met ontspanning, een meditatie. Ik zing, ik lach, ik dans, ik huil.

Tijdens de les ligt het accent op bewegen, bewegen vanuit verschillende houdingen om energiestromen los te maken met alle aandacht op (krachtige, diepe) ademhaling. Tussen de oefeningen (binnen een vast tijdslimiet) van inspanning en ontspanning ‘voel ik na’ in mijn lichaam en in mijn geest. De oefeningen worden ondersteund door zorgvuldig gekozen prachtige (kundalini)muziek.

Constance legt helder en duidelijk uit wat elke oefening beoogt en welke begrippen daarbij horen. Zo leer ik over de mantra sat nam, over de guru, chakra, mudra, prana…

Na een les is er altijd een kopje thee en een warm gevoel van samen.

Lees meer

Anne Hijstek

Adres Studio

Adres Studio

Onderstraat 12

7226 LE Bronkhorst

Gebruik je brein bewust, doe yoga!
Gebruik je brein bewust, doe yoga!

KUNDALINI

Wat is Kundalini Yoga?

Kundalini yoga is een bijzondere vorm van yoga, die ook wel de yoga van de spirituele wetenschap wordt genoemd oftewel de yoga van de ervaring, van het bewustzijn.

Kundalini yoga heeft als doel het ontwaken van je menselijke bewustzijn, deze herkennen, verfijnen en vergroten. Om dat wat al in je zit, los te maken en gelukkig en gezond te worden en te blijven. Niet alleen spiritueel, maar ook fysiek en mentaal.

Met Breinjuf en Kundalini yoga creëer je dus optimale balans tussen brein, lichaam en geest.

Beiden met behulp van een gezonde levensstijl, adembeheersing, mentale focus en meditatie om zo de baas te kunnen zijn over de energie in het lichaam.

Dit levert Kundalini yoga jou op:

Lekker in je vel

Verbinding

Meer focus

Tevreden met jezelf

Diep luisteren

Dankbaarheid

Totale bewustzijn

MEDITATIE

Yoga Meditatie

Ben je ‘s avonds vaak moe en heb je nergens meer puf voor?

Ervaar de kracht van mediteren met Kundaliniyoga en ontdek innerlijke rust en energie. Deze praktijk helpt je stress te verminderen en balans te vinden.

Op de maandag en dinsdag kun je meedoen met een meditatie, voorafgegaan door een korte warming-up. 

De les is van 19.00 tot 20.00 uur. 

BREINJUF

Over Breinjuf

Een aantal jaar geleden kwam Kundalini yoga op mijn pad. Yoga leek mij indertijd erg zweverig en Kundalini yoga zelfs heel raar.

Maar tijdens mijn eerste les, gebeurde er iets van binnen. Tranen stroomden over mijn wangen en ik wist en voelde dat ik hier wat mee moest gaan doen.

Nu, jaren later, ben ik gecertificeerd Kundalini Yoga Teacher en yoga coach. Ik vind het fantastisch om te doen. Ik sta dagelijks op met yoga en tweewekelijks geef ik les in mijn eigen studio. Na elke sessie en les sta ik met beide benen op de grond. Energiek en ontspannen begin ik mijn dag. En niet zweverig of raar…
Naast Kundaliniyoga teacher en yoga coach, ben ik al meer dan 25 jaar leerkracht op een basisschool. Lesgeven is mijn passie en mijn fascinatie ligt bij de ontwikkeling en werking van het brein, gebaseerd op neurowetenschappen.

Met de oprichting van Breinjuf een paar jaar geleden, kan ik beide combineren.
Tijdens de yogalessen verbind ik mijn breinkennis met mijn yoga-ervaring om je bewust te maken dat je brein en je lichaam één zijn. Maar ook om helder te krijgen, dat yoga-oefeningen wetenschappelijk gezien een perfecte manier is om beter te kunnen functioneren en beter in je vel te zitten.

Meer lezen

Wil je zelf ervaren of deze yogavorm bij jou past?

Neem gerust contact met mij op voor een gratis proefles of een gratis privésessie

Aandachtspunten

Voorbereiding voor de les